Vakantie Curacao

We hebben een checklist samengesteld met handige tips voor je vakantie op Curacao.

rijbewijs-en-paspoortVoor een vakantie binnen Europa is een ID-kaart voldoende, maar als je op vakantie gaat naar Curaçao heb je een paspoort nodig. Verder is het aan te raden om je rijbewijs mee te nemen, zodat je tijdens je vakantie onbezorgd Curaçao kunt ontdekken met een huurauto. Mocht je nog geen huurauto hebben gereserveerd, dan kan dat bij onze zusteronderneming Jan Thiel Car Rentals. Ook handig om te weten is dat je met de App Waze of Maps.me gratis offline navigatie hebt.

Vergeet niet je pinas over te zetten naar Werelddekking voor je naar Curaçao op vakantie gaat. Via je App of internetbankieren kun je aangeven dat je buiten Europa reist. Tegenwoordig zijn alle pinpassen namelijk begrensd tot Europaegates om skimming te voorkomen.

Curaçao gaat mee met haar tijd, zo zijn er op het vliegveld Hato E-Gates waardoor het proces bij de immigratiebalie sneller verloopt. Voordat je op vakantie gaat naar Curaçao, vul je online de immigratiegegevens in. Als je dit niet doet voor vertrek, kun je geen gebruik maken van deze zogeheten E-Gates. Het is aan te raden om voor de zekerheid de ingevulde gegevens uitgeprint mee te nemen. Hierbij de link om online je gegevens in te voeren :

http://www.curacao.com/nl/directory/plan/reizen-naar-curacao/#!online-ed-card

Wat zeker een aanrader is om mee te nemen als je op vakantie gaat naar Curaçao is muggenspray. Niets vervelender dan steeds geprikt te worden. Dit kan je natuurlijk ook nog op Curaçao aanschaffen.

Verder is zonnebrand natuurlijk een must als je op vakantie gaat naar Curaçao. Het eiland ligt dicht bij de evenaar, waardoor de UV-stralen erg sterk zijn. En na het zonnen is het altijd lekker om je s’avonds in te smeren met After-Sun.

Woman sitting on luggage.

Wat je vooral thuis kan laten zijn lange broeken en truien. Het is altijd fijn om één lange broek en een vestje mee te nemen, maar meer is echt niet noodzakelijk. Het is op Curaçao namelijk altijd gemiddeld 30 graden, ook ’s avonds.

Tegenwoordig zijn handdoeken bij de meeste accommodaties op Curaçao aanwezig, kijk dit even na. Het scheelt namelijk een hoop ruimte in je koffer die je weer kan gebruiken voor bijvoorbeeld kleding, schoenen of andere spullen welke je nodig hebt voor je vakantie op Curaçao.

Wil je graag een volledige checklist, zodat je niks kan vergeten voor je op vakantie gaat naar Curaçao? Ga dan naar https://www.opreis.nl/meenemen-vliegreis/ en stel je eigen vakantie checklist samen.

Een goede voorbereiding voor een zorgeloze vakantie op Curaçao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *