Varen en Curacao

Wist u dat er op de vlag van Curaçao een kleine en een grote ster staan?

De grote ster staat voor het eiland Curaçao zelf. De kleine ster staat voor het onbewoonde bounty eilandje “Klein Curaçao”.

klein curacao In de top 5 van de bezienswaardigheden van Curacao staat dan ook Klein Curaçao.

Klein Curaçao staat bekend om haar witte strand en het azuurblauwe water. Daarnaast is er een grote kans op het spotten van dolfijnen tijdens de boottocht van Curaçao naar Klein Curaçao. Daar aangekomen kun je zwemmen met zeeschildpadden of een bezoek brengen aan de oude vuurtoren en de scheepswrakken.

Op Klein Curaçao is het belangrijk om te blijven smeren met een beschermende zonnecrème. Het zand is zo wit dat het de zonnestralen weerkaatst. Dat betekent dat je ook kunt verbranden in de schaduw of zelfs wanneer er bewolking is.

Huurt u een villa of appartement op Jan Thiel dan stapt u heel dichtbij op de boot om naar Klein Curacao te gaan. Onderstaande boten vertrekken vanaf het haventje aan het Spaanse Water bij de rotonde richting Caracasbaai.

Jonalisa
Voor de avonturiers is de Jonalisa een geschikte optie om naar Klein Curaçao te varen. Op de heenreis naar Klein Curaçao zal deze catamaran op de motor varen, maar op de terugweg worden de zeilen gehesen en zeilt u lekker terug naar Curaçao.

Breeze Boattripsbreeze
Voor degene die liever met een kleinere groep naar Klein Curaçao varen, of voor diegenen die snel last hebben van zeeziekte, is de Breeze een geschikte keuze. Deze motorboot vaart met maximaal 25 personen naar Klein Curaçao.

Fish Charter Curaçao

Dit bedrijf focust zich voornamelijk op Fish-Charters, waardoor deze boot een echte aanrader is voor de visfanaten onder ons. Tijdens de vaartocht naar Klein Curaçao is er volop mogelijkheid om te leren vissen van de echte professionals.

Verscheidene boot trips naar Klein Curaçao zijn inclusief een ontbijt en een barbecue lunch. Een barbecue lunch op de boot of op het bounty eiland Klein Curaçao kan natuurlijk niet ontbreken op zo’n dag.

Een dag naar Klein Curaçao is dus vooral lekker genieten van al het moois dat deze dag brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *