Weer klimaat Curacao

Regelmatig vragen klanten aan ons, hoe is het weer op Curacao de komende week? Daar kunnen wij moeilijk antwoord op geven, want als je op Curacao woont volg je eigenlijk nooit het weer. Het weer op Curacao is vrijwel het gehele jaar geschikt voor een zonvakantie. Curacao heeft namelijk een zonnig, droog en tropisch klimaat.

Curacao kent 3 seizoenen. Naar onze mening is het weer op Curacao tijdens het droge seizoen in de maanden februari t/m september het beste. Dan waait er een frisse tropische wind, ook wel “Quaresma” genoemd. Volgens de lokale bevolking blaast deze wind na de carnaval alle zonden weg.

Van november t/m januari hebben we op Curacao een regenseizoen. Vaak betekent dit dat het ’s avonds/ ’s nachts regent en overdag gewoon droog en zonnig is. Regent het wel dan is het vaak een buitje en is het daarna weer droog.

Het derde seizoen dat we hebben is het orkaan seizoen. Gelukkig komen de orkanen niet naar Curacao. Curacao behoort namelijk tot de benedenwindse eilanden. Dit seizoen staat wel bekend als een warm seizoen. Wanneer de orkanen namelijk langs komen trekt het de wind weg op Curacao. Het weer kan dan warm aanvoelen, omdat je het frisse windje mist. Dit seizoen loopt van officieel juli tm november, maar onze ervaring leert dat de wind tussen september en november vooral wegtrekt en dat juli en augustus nog zeer aangename maanden zijn.

Wil je toch een weersvoorspelling bekijken, ga dan naar de website van de Curaçaose Meteorologische Dienst www.meteo.cw .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *